Marlin Manson- pozer czy true Dodano: 2009-09-17 18:58
No a teraz wypowiedzcie się na ten temat bo według mnie Manson to ściema. Populistyczna gwiazda robiąca wokół siebie duzo szumu
Dodano: 2009-09-17 19:05
Powiem szczerze, że nie przepadam za tym wykonawcą. Nie tyle za jego wyglądem co muzyką jaką tworzy. Z cała pewnością ta gwiazda lubi robić wokół siebie dużo szumu i być w centrum zainteresowania. Jak dla mnie kolejna gwiazda która za kilka lat zniknie ze sceny muzycznej. :)
Dodano: 2009-09-17 19:09
Podpisuje się pod tym co napisała koleżanka 8)
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2009-09-17 19:12
bardzo dobrze koleżanko mówisz... predzej czy pozniej bedą sie z niego śmiac za wygląd.
Dodano: 2009-09-17 19:13
chyba nie na darmo dostał się do dziesiątki najgorzej wyglądających gwiazd. 8)
Dodano: 2009-09-17 19:14
Wygląd - każdy ma jakiś dziwny pomysł na wizerunek - ja mam czerwone włosy ;D
Muzyka - nie wszystko mi się podoba - komuś się podoba wszystko - innemu nic. Norma.
Co do samej postaci - polecam obejrzeć dokument "Bowling for Columbian" ("Zabawy z bronią" - polski tytuł - dziwny tłumacz) Michaela Moore'a - dokument o strzelankach w szkołach amerykańskich. Tam wypowiada rzeczy, jakich zabroniłby mu mówić każdy menager - moim zdaniem. Bo mówi tam prawdę.
Matka oglądając to stwierdziła, że wygląda jak @#%^&&* ale gada mądrze i prawdziwie.
Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.
Dodano: 2009-09-17 19:18
| thistle89 napisał(a): |
| Wygląd - każdy ma jakiś dziwny pomysł na wizerunek - ja mam czerwone włosy ;D
|
ohh taak, czerwone włosy, coś pięknego.
a co do dokumentu, słyszałam o nim ale niestety nie miałam jeszcze możliwości obejrzenia go.
Dodano: 2009-09-17 19:21
| thistle89 napisał(a): |
| Wygląd - każdy ma jakiś dziwny pomysł na wizerunek - ja mam czerwone włosy ;D
Muzyka - nie wszystko mi się podoba - komuś się podoba wszystko - innemu nic. Norma. Co do samej postaci - polecam obejrzeć dokument "Bowling for Columbian" ("Zabawy z bronią" - polski tytuł - dziwny tłumacz) Michaela Moore'a - dokument o strzelankach w szkołach amerykańskich. Tam wypowiada rzeczy, jakich zabroniłby mu mówić każdy menager - moim zdaniem. Bo mówi tam prawdę. Matka oglądając to stwierdziła, że wygląda jak @#%^&&* ale gada mądrze i prawdziwie. |
wszystko co mówisz jest prawdą nie wygląd świadczy o człowieku lecz charaktter. ale czy taki człowiek jak manson moze miec racje? on jest zaprzeczeniem samego siebie.
Dodano: 2009-09-17 19:25
jest osobą charakterystyczna i tyle. Tego nie da się zaprzeczyć. Mnie nie jara i już :lol:
Dodano: 2009-09-17 19:26
| matianox napisał(a): |
| ale czy taki człowiek jak manson moze miec racje? on jest zaprzeczeniem samego siebie. |
Na czym opierasz stwierdzenie, że Manson jest zaprzeczeniem samego siebie ?? 8)
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2009-09-17 19:32
| matianox napisał(a): |
| ale czy taki człowiek jak manson moze miec racje? on jest zaprzeczeniem samego siebie. |
Dlaczego? Uzasadnij.
Chyba każdy człowiek ma prawo mieć racje?
Ekscenryczny, czy wręcz dziwaczny - ale każdy.
Klown z cyrku też nie może mieć nic madrego do powwiedzenia?
(o - ktoś się do tego samego przyczepił :D )
Dodano: 2009-09-17 19:38
| ladyinblack napisał(a): |
| Jak dla mnie kolejna gwiazda która za kilka lat zniknie ze sceny muzycznej. :) |
Tego nie byłbym taki pewien, już 20 lat się dziad trzyma na rynku muzycznym. Nie wydaje mi się żeby można było tyle czasu robić muzykę typu hard rock/metal nie kochając jej. A wizerunek to nieco odrębna sprawa, wiadomo że popularność mu kiesę nabija.
Ale jak to się mówi: rób to co lubisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować! :)
Lubię jego pojedyncze kawałki, ale żaden album w całości mi nie przypadł do gustu z tych co słyszałem.
"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"
Dodano: 2009-09-17 19:44
Jaką tam charakterystyczną osobą jest Manson :roll: toż to zwykły świr ,aż dziw że ktokolwiek go słucha

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2009-09-17 19:45
| Freakstranger napisał(a): |
| [quote:8100e74cf5="ladyinblack"]Jak dla mnie kolejna gwiazda która za kilka lat zniknie ze sceny muzycznej. :) |
Tego nie byłbym taki pewien, już 20 lat się dziad trzyma na rynku muzycznym. [/quote:8100e74cf5]
jak dziad to w końcu może odejdzie na emeryture
| HardKill napisał(a): |
| Jaką tam charakterystyczną osobą jest Manson :roll: |
chodziło mi o jego wygląd ;d
polecam opcję edycji :roll:
Paskievicz
Dodano: 2009-09-17 19:52
| [quote:1d822b4755="HardKill"]Jaką tam charakterystyczną osobą jest Manson :roll: |
chodziło mi o jego wygląd ;d[/quote:1d822b4755]
Charakterystyczną twarz ofiary genetycznej ma, to fakt :)
"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"
Dodano: 2009-09-17 19:53
jak dziad to w końcu może odejdzie na emeryture ![]() |
Sting też niech idzie! I wszystkie dziady! A co tam! Precz z dziadami!
(Nie piszemy dwóch postów po sobie)
Dodano: 2009-09-17 19:55
oh wybacz mi! :oops:
dobra spalmy ich na stosie i już :twisted:
Dodano: 2009-09-17 20:07
tak :D tak :lol: ja mam zapałki :twisted:

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2009-09-17 20:11
prosze, prosze jaki prędki ;d to może jeszcze wszyscy się rozbierzmy i zatańczmy taniec ognia :lol: :twisted:
Dodano: 2009-09-17 20:27
| Jak dla mnie kolejna gwiazda która za kilka lat zniknie ze sceny muzycznej. |
Stwierdzenie 'zniknie' przy Mr. Mansonie jest zupelnie nieodpowiednie. Jego Tworczosc to nie tylko kontrowersyjne teksty, wyglad i muzyka, ale takze film, ksiazka i malarstwo. Sadze, ze od czasow, kiedy tylko Marilyn Manson pojawili sie na scenie juz bylo oczywiste, ze z niej nie znikna. To juz nie tylko chodzi o fanatykow rockowo-metalowej muzyki, ale takze ojcow, dziadow, kościoła, mediow i politykow, bo kazdy o Marilyn Manson slyszal. A o co tak naprawde chodzilo? O osiagniecie slawy. To byl glowny plan mlodego Briana, ktory osiagnal swoj cel. Poprzez prowokacje, kontrowersje jak i tworzenie zajebistej muzyki, kazdy zawsze ma cos do powiedzenia o tej formacji jak i szokujacym frontmanie.
Ja akurat jestem fanka Marilyn Manson juz od wielu, wielu lat.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche
Dodano: 2009-09-17 20:30
| josefine napisał(a): |
| jak i tworzenie zajebistej muzyki, |
Najnowsza płyta to straszne gówno, a wybryki z Lady Gagą też nie nazwałbym zajebistą muzyką
Dodano: 2009-09-17 20:38
| Rochu napisał(a): |
| [quote:825e62e9db="josefine"]jak i tworzenie zajebistej muzyki, |
Najnowsza płyta to straszne gówno, a wybryki z Lady Gagą też nie nazwałbym zajebistą muzyką
[/quote:825e62e9db]
jestem jak najbardziej "za".
Dodano: 2009-09-17 20:44
| [quote:c48a657b92="Rochu"][quote:c48a657b92="josefine"]jak i tworzenie zajebistej muzyki, |
[/quote:c48a657b92]
jestem jak najbardziej "za".[/quote:c48a657b92]
Zalezy co kto lubi [a o gustach sie nie rozmawia? :roll: ], sama posiadam plyte Lady Gaga [o niej juz osobny temat, ale jak na mloda osobe tworzaca cala plyte od a do z moim zdaniem zajebiscie sobie poradzila], co do Mansona to ostatnia plyta jest wlasnie wielkim powrotem MM, jak wy sluchacie czegos co wpadnie w ucho to juz wasza sprawa ;D, muzyka to nie tylko 3 pierwsze nuty, a wypowiadac sie o calej plycie to juz tez duzy krok, bo albo ktos zrozumie caloksztalt przekau, albo nie. Moim zdaniem nie macie pojecia o nowej plycie The High End Of Low z reszta jak i o wczesniejszych. A projekty z innymi artystami tylko pokazuja, ze muzyka czlowiek sie bawi.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche
Dodano: 2009-09-18 03:18
Mam wrażenie, że niektórzy piszą tylko po to żeby napisać...
To nie jest "gwiazdka" jednego utworu czy jednej płyty. Jak już wlazł na scenę to na niej siedzi, z większym czy mniejszym sukcesem.
Wygląda jak wygląda, nie każdy rodzi się tak śliczny jak ja
:wink:
A co do tego jak się "nosi", ubiera i maluje. To jest jego "wizerunek sceniczny", koleś nie łazi tak na co dzień, wystarczy obejrzeć archiwalne programy MTV, typu "jeden dzień z życia..." itp. (bo teraz MTV robi tylko programy typu reality show jak "moje słodkie 16 urodziny" czy inne "jestem prawiczkiem").
A już stwierdzenia podobne do "on jest debilem" są wręcz śmieszne. Dlaczego? Dlatego, że osoby wypowiadające się nie czytały/oglądały/słuchały wywiadów. Najczęściej nie są nawet dobrze zaznajomione z tekstami piosenek i generalnie zielonego pojęcia nie mają co Manson tak naprawdę przekazuje swoją twórczością.
Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.